Alkoholbehandling

Alkoholafhængighed

Sådan spotter du et alkoholproblem – 10 typiske tegn

Den der drikker…

  1. Har svært ved at stoppe efter få genstande eller at nedsætte forbruget.
  2. Forbruget stiger over en længere periode for at opnå samme effekt. Derfor kan den drikkende ofte drikke mere end andre.
  3. Prioriterer sine handlinger og tid efter, om man kan drikke alkohol.
  4. Drikker alkohol, selvom forbruget skader personen selv eller de nærmeste.
  5. Drikker alkohol i det skjulte. Gemmer måske flasker rundt omkring og minimerer hvor meget der drikkes, når der tales om det.
  6. Får blackouts. Blackouts betyder, at man ikke kan huske begivenheder fra, da man var beruset.
  7. Drikker alkohol alene. Når man drikker alene, er det ikke længere for det sociale, men for at opleve effekten af alkohol.
  8. Drikker alkohol for at dulme følelserne – og bruger alkohol som ”beroligende medicin” mod stress, søvnløshed, bekymring osv.
  9. Bliver aggressiv eller irriteret, når samtalen handler om alkohol eller når samtaler om alkohol fører til skænderier.
  10. Finder på undskyldninger for at drikke alkohol.

Hvis du, din ven eller dit familiemedlem har problemer med alkohol, kan du altid ringe og få hjælp af vores professionelle rådgivere på +45 79 79 76 00

Tegn og symptomer på alkoholafhængighed

Mange tror at man kun tager skade af alkohol, hvis man er afhængig – eller at det tager mange år, før alkohol påvirker ens liv. I virkeligheden skal der ikke så meget til. Alkohol er vanedannende. Jo oftere vi drikker, jo mere kan alkohol blive en vane, som kan få konsekvenser for familien, arbejdet eller helbredet.

Hvis en, du er tæt på, drikker på en måde, som skaber problemer eller gør dig ked af det, så har de et alkoholproblem. Hvis man ikke selv kan nedsætte alkoholforbruget, så har man muligvis brug for hjælp.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.