Luftrummet

Til børn og unge

Du er ikke alene..

Luftrummet er et tilbud til alle børn og unge der lever i en familie hvor rusmidlerne spiller en negativ rolle. Vi tilbyder gratis hjælp, individuel samtale og gruppeforløb til børn og unge mellem 7-21 år, som er vokset op i en familie hvor der er voksne som drikker for meget eller tager stoffer. Hjælpen er gratis og man behøver ikke at have forældre som er i behandling.

Måske har du brug for at tale med en terapeut eller tale med andre børn eller unge, som står eller har stået i samme situation som dig. Man kan godt de første gange synes det er sårbart at tale med andre om de følelser, tanker og reaktioner som man går lidt alene med. Hos Luftrummet tager vi dig altid alvorligt og når man ringer hertil, så behøver man ikke at fortælle hvem man er. Det vigtigste er at vi taler sammen og aftaler hvordan vi kan hjælpe dig.

Et samtaleforløb eller gruppeforløb kan f.eks. handle om hvilke roller man har i din familie og hvordan det er at leve med en voksen som har et misbrugsproblem. I grupperne er det muligt at dele oplevelser, tanker og følelser med hinanden – både de negative og de positive. Når du deler dine oplevelser med andre, som har erfaringer som dine, så ved vi at det ofte bliver nemmere i andre situationer f.eks. at få sagt fra eller fået sagt svære ting højt, fordi man har øvet sig.

Der er selvfølgelig tavshedspligt i grupperne, og det er gruppeledernes ansvar at Luftrummet er et rart og trygt sted at komme.

Gratis terapi og gruppeforløb

Vi ved at det en go’ idé at mødes i en gruppe med andre børn og unge, som er vokset op med misbrug. Det er det fordi man kan komme til at tro, at man er den eneste i verden der har forældre eller pårørende der drikker for meget eller tager stoffer. Vidste du at der alene i Kolding er 2000 børn og unge, som har forældre der drikker. Det svarer i gennemsnit til to i hver folkeskoleklasse. Der tegner sig det samme billede for voksne pårørende.

Uanset hvor alene du føler dig, så ved vi, at der er mange andre børn, unge og voksne pårørende, der forstår hvad du gennemgår. Sammen med os, kan i hjælpe hinanden. Som tilskuer til én der drikker for meget, kan man have modsatrettede følelser. Man kan næsten hade dem, men på samme tid vil man gøre alt for at beskytte dem, hjælpe og dække over dem, så ingen opdager hvad der foregår. Den loyalitet kan være svær for andre at forstå.

Hos Luftrummet møder du andre der står i den samme situation som dig. For de fleste er det en kæmpe lettelse at opleve at man ikke er alene – også selvom de første gange i en samtalegruppe kan være svære.

Vi har talt med mange børn og unge og de har fortalt os lidt om hvad det er, man kan gå og bakse lidt alene med. Måske kan du også genkende nogle af punkterne:

  • At det kan være svært at tale om misbruget – både i og uden for familien.
  • At man kan føle sig ensom, alene og ked af det.
  • At man kan få ondt i maven og have svært ved at sove, fordi man er bekymret.
  • At man kan have svært ved at koncentrere sig og kommer måske let i konflikt med andre.
  • At man kan tro at man er skyld i at forældrene drikker.
  • At man kan føle det som sit ansvar, at forældrene holder op med at drikke.

Vi ved at når forældre har et misbrug, så kan det være svært for forældrene at give børn og unge det de har brug for. Alkoholen eller stofferne kan komme imellem dem og forældrene.

Luftrummet tilbyder også individuelle samtaleforløb med en terapeut. De samtaler er også gratis.

Læs mere om grupperne og hvor vi mødes herunder:

Børne og unge grupper

Her møder du andre børn i alderen 7-21 år, som står i den samme situation som dig. Vi taler om det der er svært og støtter hinanden. Du får støtte til at sætte ord på dine følelser og sætte grænser.

Familiesamtaler

Alkoholproblemer påvirker alle i en familie og forskning underbygger, at inddragelse af familie og pårørende i rusmiddelbehandlingen har positiv effekt for familiens samlede trivsel og samspil.

Individuel samtale

Vi tilbyder gratis individuelle samtaler, hvis du der er vokset op i et hjem med misbrug.

VBA gruppe

Voksen barn af afhængige gruppen er et tilbud til dig, der er vokset op i en familie hvor der har været et overforbrug af rusmidler.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.