Alkoholbehandling

Behandlingsforløb

Kolding Kommune tilbyder gratis rådgivning og behandling

Hvad kan vi tilbyde dig, der har et overforbrug af alkohol?
I alkoholbehandlingen tilbyder vi rådgivning og behandling til borgere, som vil ændre alkoholvaner. Behandlingen er baseret på individuelle samtaler evt. kombineret med medicinsk behandling. Det er også muligt at deltage i gruppeforløb. Behandlingen foregår ambulant, dvs. du møder ind til samtaler men bor hjemme.

De fleste behandlingsforløb kan tilrettelægges, så det er muligt at passe et arbejde eller sin skole samtidig. Det kan blive nødvendigt at tage fri nogle timer for, at følge behandlingen.

Man vil i opstarten af sit forløb, sammen med alkoholbehandleren, udarbejde en plan for behandlingen. Planen i sammen lægger kan f.eks handle om, at få beskrevet hvilke ønsker og mål der skal arbejdes henimod, så man opnår de behandlingsresultater man ønsker. Medarbejderne som samarbejder med dig omkring behandlingen, har alle en faglig relevant baggrund og har stor erfaring og viden om området. Som udgangspunkt arbejder vi ud fra en kognitiv behandling, hvor man arbejder med at blive bevidst om sammenhængen mellem tanker, følelser og handlinger, så det bliver muligt at få øje på nye handlemønstre. Samtaler kan også være støttende samtaler med udgangspunkt i MI, som er en samtaleform, som handler om at skabe motivation og lyst til forandring.

Det overordnede mål med behandlingen er, at du bliver i stand til at ændre dit forhold til alkohol, så du opnår et bedre liv – både fysisk, psykisk, socialt og familiemæssigt.

Døgnbehandling
Mange tror, at alkoholbehandling er lig med døgnbehandling, men det er kun de få, der får bedre udbytte af døgnbehandling end ambulant behandling.
Henvisning til døgnbehandling foregår altid ud fra en nærmere udredning af dit behandlingsbehov.

Medicinsk alkoholbehandling
I alkoholbehandlingen er der mulighed for medicinsk behandling som supplement til samtalebehandlingen.
Ud over medicinsk behandling for alkoholabstinenser og vitaminbehandling tilbyder vi også medicin for trang til alkohol.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.