Pårørendebehandling

Drikker din far/mor/partner eller anden pårørende?

Med alkoholbehandling...

Har du mulighed for at tale med en, når din forældre/partner eller søskende drikker for meget.

Hvis du kender en der drikker for meget kender du måske til:

  • At være ked af det
  • At føle dig ensom
  • At have svært ved at sove
  • At mangle nærvær og opmærksomhed
  • At være bekymret At føle det er skamfuldt eller have skyldfølelse

Det er ikke nemt at være tilskuer til en der drikker for meget, om man er barn/ung eller partner. Derfor kan du som pårørende få rådgivning i Alkoholbehandlingen.

Vi kan tilbyde:

  • Individuelle / Familiesamtaler. Her taler du eller familien med en behandler og får hjælp til at sige alle de ting, der kan være svære at sætte ord på. Vi hjælper dig og jer videre og styrker jeres forhold til hinanden og taler om hvordan et misbrug påvirker en familie.
  • Samtaler i gruppe med andre børn. Her møder du andre børn i alderen 7-12 år, som står i den samme situation som dig. Vi taler om dét, der er svært og støtter hinanden. Du får lært at sætte ord på dine følelser og sætte grænser.
  • Samtaler i gruppe med andre unge. Sammen med andre unge i alderen 13-20 år snakker vi om oplevelser, bekymringer og håb, og vi støtter hinanden i alt det, der er svært. Du får lov at opleve, at andre forstår din situation og lærer, at dine reaktionsmønstre er helt normale.
  • Samtaler i grupper med andre voksne: Gruppen er for voksne pårørende, der har en ægtefælle, voksne børn, nær ven eller søskende, der drikker for meget. Du får mere viden om afhængighed og taler om, hvordan man styrker relationen og familiemønstre. Sammen sætter vi ord på svære og modstridende følelser og støtter hinanden i den svære rolle som pårørende.

Gruppemøder afholdes hver 14 dag om eftermiddagen/aftenen. Du bestemmer i fællesskab med den professionelle hvilket forløb, der i givet fald passer bedst til dig. Du er altid velkommen til at ringe – hvad enten du blot vil snakke om din situation og sætte ord på dine følelser, eller om du vil have konkret viden om, hvad Kolding Kommune kan tilbyde dig. Alle vores tilbud er gratis, og du behøver ikke henvisning. Det er ikke et krav, at din far, mor eller ægtefælle er i behandling. Der er tavshedspligt i gruppen og du bestemmer selv, om du vil være anonym.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.